Kom i kapp
Mina sidor / Kundlogin


transp
« Tillbaka Våra produkter//

Protac Bolldyna™ 30x35cm, 38mm bollar, Dark Grey
Artikel nr:  500029
En sinnesstimulerande bolldyna som ger impulser till en bra
sittställning och ökad koncentration.
Protac Bolldyna™ stimulerar sinnena och hjälper till att öka kroppsmedvetenheten. Den har utvecklats med utgångspunkt från den amerikanska arbetsterapeuten och psykologen A. Jean Ayres teorier om sinnesstimulering (SI).

Protac Bolldyna™ är fylld med plastbollar vilket ger ett punktvis tryck. Teorin utgår ifrån hur hjärnan bearbetar sinnesintryck och hur man kan påverka olika sinnesstimuli via tyngd och tryck i det taktila sinnet beröringssinnet) i huden och det proprioceptiva sinnet (rörelsesinnet) i muskler och leder.
Bollarnas tryck och rörelse påverkar de här sinnena. Bolldynan ökar koncentrationsförmågan och uppmärksamheten, den har även en trygghetsskapande effekt. Placera Protac Bolldyna™ på stolen.


Bolldynan på den här sidan är fylld med 38 mm plastbollar. Bolldynan med 38 mm bollar ger större rörelser samt större punktstimulans och därmed kraftigare sinnesstimulering.

Bolldynan med 25 mm bollar ger mindre rörelser och mindre punkt- och sinnesstimulering än bolldynan med 38 mm bollar. De små bollarna har
en större sittyta, vilket är bra om användaren är mycket smal eller
ömhudad.

Protac Bolldyna™ används vid stillasittande aktivitet. Bolldynan kan användas av personer som är motoriskt oroliga och har koncentrations- och inlärningssvårigheter. Protac Bolldyna™ används i skolmiljöer, på arbetet och/eller i hemmet av personer som har svårt att finna ro att sitta still under längre stunder.

Bolldynan ger effektiv balansträning och sensitivitetsträning för
både barn och vuxna.
Bruksanvisning Ladda ner »
 
 
Skriv ut produktbladPris:
968,75 SEK
775,00  SEK (Exkl moms)
Antal:


Tekniska fakta:
Mått: 30x35 cm, bollar Ø 38 mm Färg: Dark Grey

Tillverkat i polyestermaterial med flamsäker ovansida och antihalktyg på undersidan.

Tvättanvisning:
Max 60 grader. Parfymfritt tvättmedel utan blekmedel rekommenderas.
Bör tvättas separat de tre första gångerna.
Torktumla i max 30 grader eller låt lufttorka.

Tipsa en vän om denna produkt!


transp