Kvalitet

Kunskap

Service-
glädje

VR Headset

Ring för pris

VR headset är en hisnande upplevelse där man använder bilder och videos som är tagna med hjälp av en särskild kamera i 360 grader. Med digital teknik anpassas dessa för att kunna uppleva miljöer i ett VR-Headset. Detta betyder att var du än är kan du med hjälp av ett VR headset plötsligt befinna dig på andra sidan jordklotet eller till och med månen om du så önskar. Du kan också gå på konsert eller få en guidad tur på kända platser i Sverige och över hela världen.

Produkten vänder sig särskilt till LSS-boenden och äldreomsorgen, där användarna kan uppleva VR med viss hjälp av personalen.

Lägg till bland favoriter
Lägg till bland favoriter

Beskrivning

Om Virotea VR headset

VR headset från Virotea bygger på Virtual Reality (VR) och riktar sig mot särskilda boenden, dagliga verksamheter, demensboenden och andra former av boenden inom äldreomsorg och LSS. Med Virotea VR headset får ni välfärdsteknik som ger era användare en meningsfull aktivitet. Tjänsten kan med fördel användas som gruppaktivitet. Virotea VR är en enkel och portabel lösning som gör det lätt att starta och avsluta aktiviteten.

Virotea VR har ett brett och flexibelt användningsområde, vilket innebär att den kan användas som delmoment i sociala aktiviteter, lärande aktiviteter samt stimulerande aktiviteter. I era verksamheter kan Virotea VR med fördel användas som delmål vid upprättandet av genomförandeplaner med långsiktiga mål så som att dämpa nedstämdhet, ensamhet, känslan av isolering och skapa ett välbefinnande liv. Likaså kan Virotea VR vara ett hjälpmedel för ökad delaktighet och en meningsfull tillvaro. Aktiviteten ger möjlighet till att upptäcka nya miljöer och även miljöer man tidigare besökt.

Virotea VR headset kräver inga tekniska färdigheter eller förkunskaper om virtual reality från personalens eller användarens sida.

Detta ingår:

  • Över 1000 olika upplevelser från hela världen. T.ex. Filmer, bilder, konserter och guidade turer.
  • Två VR-headset
  • Surfplatta
  • Utbildning från distans eller på plats
  • Kräver internetuppkoppling (WiFi)
  • Support ingår
  • Hårdvara och mjukvara ingår

_Produktblad Virotea

Innehåll Virotea