Kvalitet

Kunskap

Service-
glädje

Virotea VR

Ring för pris

Känn pulsen i staden och se neonljuset på Times Square i New York eller utforska de små gränderna i Jerusalems marknadsdistrikt. Eller varför inte ta med äldreboendet till Santorini?

Alla har inte den fysiska förmågan att resa och upptäcka världen. Kanske någon vill återbesöka sina gamla barndomskvarter? Med ViroteaVR kan vi erbjuda vårdtagare att resa digitalt utan att behöva lämna hemmets trygga vrå.

Produkten vänder sig särskilt till LSS-boenden och äldreomsorgen, där användarna kan uppleva VR med viss hjälp av personalen.

Beskrivning

Fokus på livskvalitet

Vi tror att nyckeln till hälsa är en meningsfull och stimulerande vardag. Genom att erbjuda en spännande aktivitet i form av digitala resor kan vi höja livskvaliteten för vårdtagare som annars inte skulle kunna lämna boendet.

Perfekt för grupper

ViroteaVR-paketet innehåller två delar av VR-glasögon. Personalen använder en medföljande surfplatta för att fastställa resmålet, som i sin tur skickas ut till glasögonen. På så sätt kan vårdtagare resa till samma destination och uppleva saker tillsammans – något som kan starta dialoger och trigga minnen.

En meningsfull aktivitet

Enligt Folkhälsomyndigheten lider 34 % av de äldre mellan 65 och 85 år av ångest, oro eller ångest. Genom att erbjuda vårdtagare en meningsfull aktivitet som de trivs med och ser fram emot vill vi sätta guldkant på livet för våra äldre.

Stort utbud av resmål

Vi anpassar allt bild- och filmmaterial i glasen efter målgruppen. Vi har ett stort utbud av över 1000 bilder och filmer som innehåller allt från julmarknader, tropiska resmål, guidade turer, konserter, livliga städer, harmoniska skogar och mycket mer.

Om Virotea VR headset

VR headset från Virotea bygger på Virtual Reality (VR) och riktar sig mot särskilda boenden, dagliga verksamheter, demensboenden och andra former av boenden inom äldreomsorg och LSS. Med Virotea VR headset får ni välfärdsteknik som ger era användare en meningsfull aktivitet. Tjänsten kan med fördel användas som gruppaktivitet. Virotea VR är en enkel och portabel lösning som gör det lätt att starta och avsluta aktiviteten.

Virotea VR har ett brett och flexibelt användningsområde, vilket innebär att den kan användas som delmoment i sociala aktiviteter, lärande aktiviteter samt stimulerande aktiviteter. I era verksamheter kan Virotea VR med fördel användas som delmål vid upprättandet av genomförandeplaner med långsiktiga mål så som att dämpa nedstämdhet, ensamhet, känslan av isolering och skapa ett välbefinnande liv. Likaså kan Virotea VR vara ett hjälpmedel för ökad delaktighet och en meningsfull tillvaro. Aktiviteten ger möjlighet till att upptäcka nya miljöer och även miljöer man tidigare besökt.

 

 

Detta ingår:

  • Över 1000 olika upplevelser från hela världen. T.ex. Filmer, bilder, konserter och guidade turer.
  • Två VR-headset
  • Surfplatta
  • Utbildning från distans eller på plats
  • Kräver internetuppkoppling (WiFi)
  • Support ingår
  • Hårdvara och mjukvara ingår

 

_Produktblad Virotea

Innehåll Virotea

Skip to content